Powered By Blogger

četvrtak, 30. rujna 2010.

UBIUDR Podravke dodjelila Zlatnu plaketu Ankici Tuđman

Zlatnu plaketu Ankici Tuđman za javni rad, nesebičnu brigu i skrb djece poginulih, nestalih i umrlih branitelja te za humanitarni rad Zaklade „Za djecu Hrvatske“ dodijelio je predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković.

Na svečanosti Zlatnoj dvorani hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu, sudjelovali su mnogobrojni uzvanici iz javnoga, kulturnog i političkog života kako bi odali poštovanje i izrazili zahvalnost i podršku supruzi prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Mladen Pavković naglasio je kako su i ostale udruge hrvatskih branitelja odmah prihvatile inicijativu UBIUDR-a za dodjelu Zlatne plakete ženi koja se posvetila radu za samostalnu hrvatsku državu.
O djelatnosti spomenute zaklade "Za djecu hrvatske" govorila je Marija Boras, podsjećajući kako Zaklada djeluje 19 godina i do sada je isplatila više od 170 milijuna kuna za pomoć djeci hrvatskih branitelja, a sveukupni iznos pomoći za djecu o kojoj skrbi Zaklada je više od178 milijuna kuna. Danas mjesečnu pomoć prima oko 1200 djece iz svih županija, od čega su tri četvrtine djeca hrvatskih branitelja.

Pohvalu humanitarnom radu Ankice Tuđman izrekao je i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, koji je kazao kako je rad Zaklade "Za djecu Hrvatske" društvo prepoznalo kao izniman doprinos za skrb o djeci poginulih hrvatskih branitelja.
N.Z.L.


Perfume on Sale Free Shipping at FragranceX.com

ClickN KIDS Online Reading and Spelling Programs


BigelowChemists.com


ClickN KIDS Online Reading and Spelling Programs


Perfume on Sale Free Shipping at FragranceX.com


Jean Yves Mirage Tuxedo - Mandarin or Nehru Mirage Tuxedo

Nema komentara:

Objavi komentar