Powered By Blogger

utorak, 28. rujna 2010.

Investicija od 13 milijuna kuna u tvornicu Kalnik



U varaždinskom Kalniku unatrag dvije godine većina proizvodnje odvijala se na način da se dobivao tek poluproizvod, već prošle godine u 70% proizvodnje dobivao se gotov proizvod, a ovim posljednjim investicijama u Kalniku će se u 90% proizvodnje dobivati gotovi proizvodi.
Time se postižu značajno bolji rezultati poslovanja, a ujedno i veća konkurentnost na izuzetno zahtjevnom tržištu ovih proizvoda. Kako bi se ostvarili tehničko-tehnološki procesi i poboljšala proizvodnja, u Kalniku je ovih dana u većem dijelu dovršena ovogodišnja investicija od 13 milijuna kuna u liniju povrća i kondimenata. Nabavljen je i stroj za kalibriranje krastavaca čime je automatiziran proces, a važno je napomenuti kako je većina novih strojeva nabavljena iz zemalja EU i Hrvatske.
Na liniji prerade, mjestu ulaska svježe paprike, ugrađen je detektor metala koji kontrolira ulazne sirovine na svaki zalutali sitni metal, što u konačnici povećava sigurnost i kvalitetu proizvoda. Slijedi nova višenamjenska rotacijska punilica koja je prvenstveno namijenjena za punjenje cikle, maslina i krastavaca. Svoje mjesto tu je pronašao i novi tehnološki zanimljiv pasterizator. Riječ je o novom stroju koji omogućuje istovremenu pasterizaciju dva različita proizvoda iz dvije različite proizvodne linije. Prije samog pakiranja, gotovi proizvodi još jednom prolaze kroz detektor metala da bi zatim završili na novom stroju za pakiranje. Nova pakerica omogućuje pakiranje u foliju, na pliticu i podložak svih proizvoda ove tvornice i sve vrste pakiranja proizvoda do 720 ml. Svim ovim novim strojevima uz uštedu ljudskog rada i energije, uvelike se smanjuje i rastep koji je bio dosta velik problem.
V. I.


Mini Lighter Spy Camera On Sale!


Free Birthday Ecards!


70% off Brand Name Prescription Eyeglasses Online

Nema komentara:

Objavi komentar