Powered By Blogger

utorak, 12. ožujka 2013.

Miho Bošković,osvajač zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Londonu i svjetskog zlata iz Melbourna koji je 2007. proglašen za najboljeg vaterpolista Europe vratio se u svoju osnovnu školu u Cavtatu.

Uz agilnu ravnateljicu Kate Kukuljica, pozivnicu mu je poslao medvjedić Lino i veliki sportaš jednostavno nije mogao reći ne. Susret s bivšim nastavnicima bio je više nego dirljiv, a da Miha ne zaplače potrudio se drugi gost Lino višebojca, vedri Brazilac Emerson de Souza Gomez, igrač NK Konavljanin koji se posve udomaćio u ovom kraju i zbog svoje pristupačnost i veselja koje širi oko sebe postao ljubimac i djece i odraslih. Emerson je stalno nešto izvodio s loptom, skakao u vreći, živo komunicirao s publikom pa je Miha, iako ganut dolaskom u staru sportsku dvoranu u kojoj je počeo sanjati svoj sportski san, jednako veselo sudjelovao u svim dječjim aktivnostima. Čak je s ekipom petih i osmih razreda koja je izgubila u potezanju konopa za kaznu odradio deset sklekova uz gromko odbrojavanje cijele dvorane. Nakon toga uzeo je stvar u svoje ruke i uz pomoć mladog triatlonca Jakše Diklića koji je također pohađao cavtatsku osnovnu školu, ovu ekipu doveo do sigurnih pobjeda u svim ostalim grupnim igrama. Emersonu nije pomoglo ni to što je „selektor“ sedmaša i šestaša uz njega bio i popularni judo trener Matko Klarić koji je dva osnovca iz škole domaćina doveo do pobjedničkih mjesta u hrvatskoj juniorskoj kategoriji. Mihino iskustvo i karizma ipak su prevagnuli pa je to pomoglo da i konačni pobjednici budu upravo iz osmog, odnosno petog razreda. Kod dječaka to je sa 160 bodova imenjak velikog vaterpoliste Miho Miljanić koji inače trenira nogomet, kod djevojčica mala Tija Popović (150 bodova) koja se bavi stepom i pleše u mažoretkinjama.

Uz Mihu i Tiju treba spomenuti i Adrianu Brtan (8a) koja je napisala najbolji rad na temu svijet po tvom, Marina Šarića iz četvrtog razreda koji je sam prekrasno oslikao navijačku majicu i primio nagradu za najmasku, te Rinu Bokšića i Ivu Zrno koji su se ogledali u košarci, odnosno nogometu s Mihom i Emersonom. Svi oni oplemenili su događanje koje će cavtatski osnovci dugo nositi u svojim srcima. ( J.L.)




Movie Poster Shop.com - Movie Poster Shop.com - Movie Posters, Photos, and Motion Picture Art


268959_Leaderboard - 90% off used games

Nema komentara:

Objavi komentar