Powered By Blogger

utorak, 12. ožujka 2013.

Odlični pjevači i sportaši iz Poličnika

​U selekciji za Lino višebojac u OŠ Poličnik sudjelovalo je više od stotinu učenika, dakle gotovo pola od ukupnog broja tamošnjih osnovaca.



Pokazalo se to pravim potezom, jer izabrani su najborbeniji i najspremniji sportaši koji su se s puno žara borili za svaki poen. Utrke su bile vrlo brze, košarkaški obruč pogađan je precizno, a uz odlične udarce u nogometu i rukometu vidjeli smo i puno dobrih obrana. Višebojcima su pomagali mladi sportaši iz Zadra, nogometaš Stipe Perica i košarkaš Toni Prostran koji su idoli djece u cijelom zadarskom zaleđu i koji su ih dodatno motivirali za pobjedu. Posebno su utjecali na malog Matu Mešina, učenika petog razreda koji je pogledavajući Tonija koji nema tipičnu košarkašku visinu, ali je odličan playmaker, mudro rekao - nije bitno što sam nizak, bitno je da sam spretan. I tako došao do pobjedničkih 160 bodova, baš kao i Marta Kovačević koja mu se pridružila na postolju. Simpatičnu osmašicu je pobjednički pehar u rukama toliko razveselio da je svima obećala da će se nastaviti baviti košarkom koju je prestala trenirati. U tome joj je odmah podršku pružila prijateljica Iva Mijolović inače izazivačica iz publike koja je odnijela pobjedu nad Tonijem Prostranom. Toni je doduše imao tešku zadaću jer je udarce izvodio s centra igrališta, ali Iva je ipak postala nova školska heroina Veliku podršku imala je s tribina na kojima su se u navijačkom žaru okupili ne samo učenici, nego i njihovi prijatelji, poznanici, braća i sestre, roditelji. Oni su burno podržali i Anđelka Prorokovića koji se nadmetao s mladim napadačem Zadra Stipom Pericom te Saru Šušić koja je u svom literarnom radu pozvala odrasle da se konačno probude i počnu raditi u korist budućnosti.

Za Poličnik je Lino višebojac bio izuzetno događanje kojeg nitko nije želio propustiti pa čak ni zamjenik načelnika općine Stipe Marinović i sam nekada vrsni sportaš i košarkaški juniorski reprezentativac Hrvatske. Sve je privukla ne samo odlična sportska priča nego i silan trud osnovaca da pokažu kako su vješti i talentirani i u pjesmi, plesu, sviranju, te kako uspješno njeguju folklornu tradiciju svog kraja.



106715_Save at DrJays. Shop Now!
 
 
 

Famous Buddies available at I Am A Stuffed Animal.com!
 
 


106715_Shop for Fall at DrJays.com 300x250

Nema komentara:

Objavi komentar