Powered By Blogger

utorak, 26. ožujka 2013.

Uloga ambalažnih materijala u održivom razvoju


​Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Koprivnica u povodu Koprivničkog klimatskog tjedna organiziralo je stručni skup na temu Uloga ambalažnih materijala u održivom razvoju.
 
Mr.sc. Renata Tomerlin, direktorica Podravkine službe Razvoj ambalaže govorila je na temu Razvoj, trendovi i zbrinjavanje – ambalaža za prehrambene proizvode:
- Budući da sve veći postotak komunalnog otpada i otpada u kućanstvima pripada u ambalažni otpad, drago mi je da je upravo ambalaža i zbrinjavanje ambalažnog otpada bila tema ovog stručnog skupa. Inicijativa Društva kemičara i tehnologa za organizacijom ovakvih stručnih skupova zaslužuje svaku pohvalu i nadam se da će i u narednom periodu organizirati slična, edukativna i zanimljiva predavanja, rekla je Renata Tomerlin.

U ime organizatora okupljene je pozdravila dr. sc. Nada Knežević, predsjednica Društva kemičara i tehnologa Koprivnice, dok je u ime Grada Koprivnice, uvodnu riječ održala savjetnica gradonačelnice za europske projekte Helena Hećimović, koja je prisutne upoznala s ostalim događanjima tijekom Koprivničkog klimatskog tjedna.
 
Među predavačima bili su Ana Kranjčev List, prof,.univ.spec.oecoing koja je predstavila „Mogućnosti primjene otpadnog mulja kao ostatka tehnološkog procesa recikliranja papira“. „Odaberite prirodno. Sačuvajte prirodu“, bila je tema Marka Štefana, pomoćnika direktora za marketing Hartmann d.o.o., a Petrica Koštić, rukovoditelj Sektora komunalnih usluga, GKP Komunalac d.o.o izložio je temu „Odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada“.

Joby.com



24850_Save on Clearance at Target.com


Nema komentara:

Objavi komentar