Powered By Blogger

petak, 20. kolovoza 2010.

Počeo otkup jabuka

U tvornici Voće u Koprivnici početkom ovog tjedna započeo je ovogodišnji otkup jabuka i šljiva koje će se tu preraditi i kao jedna od važnih sirovina utrošiti u spremanju naših najboljih proizvoda.
Boljem prihvatu ovogodišnjeg uroda jabuka i šljiva pridonosi i netom završena investicija u ovoj tvornici. Dosadašnji “otvoreni vodeni sustav za transport jabuka” zamijenjen je modernijim “zatvorenim vodenim sustavom”, a voda se višekratno koristiti u recirkulacijskom toku čime se znatno smanjuje i njezina potrošnja. Također je bitno unaprijeđen i ubrzan sam prijem i istovar sirovina. Ujedno je maksimalno skraćeno vrijeme prerade od istovara do skladišta, čime se štede energenti potrebni kod tog tehnološkog procesa prerade.
Otkup je tek na svom samom početku i trenutno pristižu prve količine jabuka za preradu, a prve količine šljiva očekuju se početkom rujna. Otkupna cijena za šljive je 2,30 kn/kg, a za jabuke 0,65 kn/kg istovarene u tvornici Voće.
Prema riječima direktora Podravkine službe Nabava primarnih sirovina Zlatka Đelekovčana, Podravka planira ove godine otkupiti oko pet stotina tona šljiva i četiri stotine tona jabuka, a svima koji prodaju jabuke i šljive Podravka jamči plaćanje u roku od trideset dana.

V.I.





Manhattan 
Fruitier



YouFloral Flowers & Personalized Vase




AmericanGreetings.com



AmericanGreetings.com



Mega Mini Spy Camera



60 % off on diamond jewelry

Nema komentara:

Objavi komentar