Powered By Blogger

četvrtak, 14. listopada 2010.

Lino višebojac u Imotskom

Učenici OŠ Stjepana Radića iz Imotskog, jedne od najvećih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji, osjetit će u četvrtak, 14. listopada čaroliju Lino višebojca. Medvjedić Lino u goste će im dovesti nogometaša Hajduka Marina Ljubičića koji će višebojcima pomagati u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama. Marin će na kraju zanimljivog natjecanja uručiti pehare pobjedicima koji tako stječu pravo nastupa na završnici Lino višebojca koja će se održati potkraj svibnja sljedeće godine.

Lino višebojac, koji je do ove sezone nosio naziv Čokolino višebojac pokrenut je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006/07. U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama, te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Naime, pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Do sada su dva pobjednika ostvarila svoj sportski san – Josip Lotar iz Županje prisustvovao je utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona gdje se susreo sa svojim nogometnim idolom Lionelom Messijem, a Stipe Božiković iz Jelse pratio je susret finala UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletica Madrid i Fulhama i družio se s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem. Usto jedna od pobjednica Katarina Milinković, štićenica doma za nezbrinutu djecu iz Zagreba postala je Podravkina stipendistica.

Jedinstveni projekt osmišljen radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva ušao je u svoju petu sezonu, a Podravki i Sportskim novostima pridružio se i HT koji događanja na Lino višebojcu redovito prati na lino.tportalu.
Učenici OŠ Stjepana Radića iz Imotskog pratit će Lino višebojac u gradskoj sportskoj dvorani, a natjecatelji će izaći na teren točno u podne.


BabyAge.com


AutoPartsWarehouse.com


BabyAge


Apples of Gold - Affordable Fine Jewelry & Gemstone Rings


Create your own Baby Registry at BabyAge.com!

Nema komentara:

Objavi komentar