Powered By Blogger

petak, 29. listopada 2010.

I suze dio Lino višebojca - OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice

Lino višebojac redovito izmamljuje najljepše osmjehe na dječjim licima, ali se tu i tamo pojavljuju i suze. Poneki put su to suze radosnice, poneki put teku iz tužnih očiju.

Dogodilo se to i u Hrvatskoj Kostajnici gdje učenik sedmog razreda OŠ Davorina Trstenjaka Pavle Pavišić nije mogao suspregnuti suze nakon što je u vrlo neizvjesnom pripetavanju izgubio od godinu dana mlađeg i rastom nižeg Ante Bolčevića. Na kraju natjecanja oba dječaka imala su po 130 bodova, a za odlučivanje o pobjedniku izabrali su rukomet. Što ne čudi jer je sportski gost bio rukometaš Zagreba i hrvatske reprezentacije Ljubo Vukić. Nakon izmjene čak šest udaraca sretniji i spretniji bio je Ante koji uopće nije računao na pobjedu.

Unatoč tuzi, Pavle mu je sportski čestitao, da bi kasnije na konferenciji za novinarsku ekipu škole, brojnim zanimljivim pitanjima „ rasturio“ Ljubu Vukića. Konferencija je i inače bila odlično pripremljena, baš kao i brojne oglasne ploče u predvorju škole koje su propagirale bavljenje sportom, fer navijanje, te jasno i glasno rekle stop nasilju na sportskim terenima.
Učenici škole nisu ostali samo na maštovitim slikovnim i pisanim porukama, nego su i na djelu pokazali kako se doista treba ponašati na sportskim događanjima, za što zaslužuju veliku pohvalu. Baš kao i tri djevojčice koje su svojim velikim veseljem doprinijele dojmljivom Lino višebojcu u Hrvatskoj Kostajnici. To su Marija Letić koja je unatoč svom hendikepu hrabro sudjelovala u plesnoj točki, Marta Vuković koja je biranim riječima opisala svoj dječji svijet bez zla i Adela Zličarić koja je pobjedu radosno podijelila s prijateljicama iz razreda.

J.L.





Tangled Movie Posters Now Available at Movie Poster Shop.com - 160x600 Banner


Save 10% on Halloween Gifts + Free Chocolates

Nema komentara:

Objavi komentar