Powered By Blogger

utorak, 1. travnja 2014.

Kultni status u hrvatskom ugostiteljstvu


Podravska klet i Pivnica Kraluš ponovo su uvršteni među najbolje restorane u Hrvatskoj.

Prema rezultatima istraživanja i glasovanja gostiju i samih ugostitelja provedenima u okviru Projekta 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti Croatica, kojim je obuhvaćeno 2400 restorana, Podravska klet i Pivnica Kraluš i dalje imaju kultni status u hrvatskom ugostiteljstvu.
To znači da ovi Podravkini objekti mogu na ulaznim vratima isticati naljepnicu Restauranta Croatica koja jamči visoku razinu usluge, posebnu atmosferu i jelovnik koji zadovoljava ukuse i najprobirljivijih gurmana.
Podravska klet se ovom prestižnom titulom okitila već 18. put i ubraja se u najdugovječnije i najstalnije osvajače priznanja, a Pivnici Kraluš to je 14. nagrada:
- Iznimno smo ponosni što smo i ove godine uvršteni u vodeće hrvatske restorane. To potvrđuje stalnu kvalitetu jela koja pripremamo u Pivnici i u Podravskoj kleti, ali i kvalitetu našeg osoblja. Jer dobre restorane ne pamtimo samo po onome što nam je servirano u tanjuru nego i po načinu kako je to učinjeno, a naši ljubazni zaposlenici koji se dobro razumiju u jela i njihovo sljubljivanje s pićima i s osmjehom na licu dočekuju goste, zasigurno su doprinijeli visokim ocjenama koje smo dobili, ističe Branko Takač direktor Podravkinog ugostiteljstva i cateringa.
Restauranti Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije kojeg provode poduzeće Abisal i Udruga restoratera Hrvatske. Iniciran je 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2013. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana.

Nema komentara:

Objavi komentar