petak, 6. lipnja 2014.

Humanitarna akcija „Djeca Koprivnice za djecu Gunje“


„Djeca Koprivnice za djecu Gunje“ naziv je humanitarnog projekta kojeg organizira Društvo naša djeca Koprivnica, poznato po brojnim uspješnim aktivnostima za djecu i mlade.
Cilj akcije je prikupljanje najpotrebnijih stvari za djecu iz Gunje smještenu u prihvatilište u Cernoj te sudjelovanje u programima za djecu koje na terenu organizira DND Vinkovci kako bi barem na kratko u dječju svakodnevicu unijeli veselje i zabavu.
Za razliku od drugih humanitarnih aktivnosti kojima su stanovnici Hrvatske pa tako i Koprivnice i okolice već iskazali visoku razinu solidarnosti s istočnom Slavonijom, ovaj projekt ima personaliziranu notu. Naime, DND Vinkovci sastavit će popis djece s imenima i prezimenima i dobi, njihovim konfekcijskim brojevima i brojevima obuće te potrebama za školskim priborom, pa će se u DND Koprivnica pakirati paketi za točno određenu djecu s pismom djeteta „pokrovitelja“ paketa.
Rekvizite za pakete koji uključuju i torbe, ruksake, kutije za igračke, školski pribor, uz djecu članove DND mogu prikupljati i ostala djeca. U sklopu akcije održat će se i priredba u Domu mladih i to u subotu 14. lipnja od 19 sati. Već od 17 sati volonteri DND prikupljat će u holu Doma mladih neophodne stvari za djecu Gunje, a sav novac od ulaznica iskoristit će se za kupnju donjeg rublja i pidžama koje nedostaju djeci. Na priredbi će nastupiti glazbena igraonica DV Tratinčica, plesači ŠPK Ritam, Plesna igraonica DV Smiješak, Koprivničke mažoretkinje, plesna grupa

Umjetničke škole Fortunata Pintarića i dramska grupa OŠ A.N.Gostovinski, a manekenska sekcija DND priredit će reviju odjeće za djecu i mlade trgovina Amadeus, Sportvision, Moda Marina i Kockica.
Podršku projektu u sklopu kojeg će Lutkarska skupina Kopriva pec, pec održati predstave u Cerni i Privlaki dali su Grad Koprivnica i Dom mladih.

Nema komentara:

Objavi komentar