Powered By Blogger

četvrtak, 28. travnja 2011.

Predstavnici kineske kompanije Fufeng Group posjetili Podravku


Našu tvrtku su posjetili predstavnici kineske kompanije Fufeng Group – generalni menadžer Guo Yingxi te menadžeri Cui Li Jun i Karen Yao. Ta je kompanija največi svjetski proizvođač glutaminata – važne sirovine za prehrambenu industriju. Kineske goste primio je predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković sa suradnicima te ih tijekom prezentacije opširno upoznao s poviješću, rezultatima, proizvodima, misijom i vizijom Podravke. Također, naglasio je kako je naša tvrtka jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji koja ima svoja poduzeća ili predstavništva u 20-ak zemalja svijeta, izvozimo u 50-ak zemalja te da se Podravkini proizvodi mogu naći na više od 500.000 prodajnih mjesta. Uz to, govoreći o investicijama, Vitković je rekao kako je u zadnjih 10 godina u Podravku uloženo više od 200 milijuna eura.

Inače, glavni razlog posjete predstavnika kineske kompanije Fufeng Group Podravki i Koprivnici je njihovo zanimanje za izgradnju tvornice u Koprivnici. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 100 milijuna dolara, koja bi na proizvodnji glutaminata za Europu i dio Afrike otvorila 600 radnih mjesta. Uz to, koprivnička industrijska zona i Podravka je Kinezima zanimljiva kao strateški partner jer bi desetak posto te proizvodnje glutaminata naša tvrtka kupovala. S druge pak strane, podravski kraj i Slavonija su žitnice sirovina za proizvodnju glutaminata jer za njegovu proizvodnji se koristi kukuruz. Znači da bi se tu mogla organizirati i jača primarna proizvodnja. To je jedan cijeli lanac koji govori o benefitima, od primarne proizvodnje pa u končanici preko prerađivačke industrije pa sve do tržišta.

- Naš kineski partner ima proizvode kakve ima i Podravka, poput bujona i juha u kockama pa vidimo šansu da u suradnji s njima krenemo u osvajanje kineskog tržišta – rekao je Vitković.

Nakon prezentacije kineski gosti su obišli tvornice Vegeta i juhe i Belupo gdje su se imali prigode uvjeriti kako i na koji način se proizvodi najpoznatiji brand Podravke – Vegeta te koliko je zahtjevan i rigorozan proizvodni proces u farmaceutici.
U petak će im prednosti koje nude investitorima predstaviti Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, a potom će kineski gosti u Zagrebu se sastati s potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem. Ipak je riječ o potencijalnoj mogućnosti provedbe jedne od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj. Hoće li odlučiti graditi tvornicu na našem području te hoće li investirati sami ili u partnerstvu s Podravkom, Kinezi će odlučiti nakon izrade Studije o isplativosti ovoga kapitalnog ulaganja.



 Laptop Keyboard for HP Compaq Pavilion ZD5000, ZV5000, ZV6000, ZV6100, ZV6200, NX9100, $16.99, Free Shipping








Nema komentara:

Objavi komentar