Powered By Blogger

utorak, 18. ožujka 2014.

Zdrava hrana - put u prepoznatljivost hrvatskog zdravstvenog turizma


​Zdravstveni turizam u svijetu iz godine u godinu bilježi sve veći rast i postaje sve značajnijim dijelom ukupnog sektora, a Hrvatska unatoč velikom potencijalu još uvijek kaska za trendom i konkurencijom.

Kako to izmijeniti, odnosno kako biti uspješan u kreiranju i ponudi sve traženijih usluga ljudi koji brinu o svom zdravlju bila je tema 4. Konferencije industrije zdravstvenog turizma koju su u Zagrebu zajednički organizirali HGK i stručna revija Ugostiteljstvo i turizam. Brojni stručnjaci iz zemlje i inozemstva tu su govorili o trendovima u zdravstvenom turizmu, organizaciji i novostima u tehnologiji. Među predavačima je bila i Helena Tomić - Obrdalj iz Podravkinog Istraživanja i razvoja koja je podvukla važnost zdrave prehrane u građenju prepoznatljive ponude hrvatskih lječilišta, toplica i wellnes centara.
- Sve više ljudi i na putovanjima, odnosno godišnjem odmoru želi održati zdravi stil života, biraju se destinacije na kojima se može vratiti fizička forma, upravljati stresom, izgubiti tjelesna masa, prevenirati bolesti. Jelovnici na tim destinacijama moraju odgovoriti takvim zahtjevima pa se na njima moraju naći jela od žitarica, grahorica, puno voća i povrća, ribe, zamjene za meso poput soje i leće. U wellnes način života odlično se uklapa mediteranska prehrana, a Podravka je razvila niz proizvoda koji omogućavaju upravo takav pristup prehrani. Usto Podravka nudi i stručnu pomoć u osmišljavanju jelovnika i edukaciji kuharskog osoblja, naglasila je Podravkina stručnjakinja za nutricionizam.
Kao potvrda Podravkinih mogućnost u pripremi zdravih jelovnika priređen je ručak za sudionike Konferencije koji su mogli degustirati jela. Promotori kulinarstva dobili su brojne komplimente za priređena jela, ali i pozive da zdrave jelovnike implementiraju u hrvatska lječilišta i toplice. (J.L.)

1 komentar:

  1. Zdravstveni ili medicinski turizam ima velikog potencijala u cijeloj Hrvatskoj, nadam se da ćemo ga znati iskoristiti. zdravstveni turizam u hrvatskoj

    OdgovoriIzbriši