Natjecanjem 2. kola "Zlatna dunja" u Kutini nastavljeno je šesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Tijekom 2010. godine i u prvoj polovici 2011. godine održat će se pet natjecanja i to u Vinkovcima, Kutini, Sv. Martinu na Muri, Primoštenu i Zagrebu. Natjecanje "Zlatna dunja" u organizaciji Udruge kuhara Sisačko-moslavačke županije, na kojoj je sudjelovalo 10 natjecatelja iz cijele Hrvatske podržala je i Podravka. Podravkin Odjel promocije kulinarstva pripremio je za sve Roladu od kopuna, a kao prilog Gratinirane mlince te za desert Muffine. Tom prilikom prezentirana je Vegeta mediteran, Vegeta pikant te mlinci i Muffini.
Kako je ovo natjecanje jedno od najuspješnijih manifestacija koje se odvijaju pod okriljem Hrvatskog kuharskog saveza, na svečanoj večeri organizatoru je HKS uručio i posebno priznanje za uzornu organizaciju dosadašnjih pet „Zlatnih dunja“ te za promociju kulinarstva na području županije.
Radove natjecatelja ocijenili su eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, a osobitu pažnju posvetili su vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Najboljim je proglašen Željko Bešenić iz hotela „Minerva“ u Varaždinskim Toplicama.
Nema komentara:
Objavi komentar