U organizaciji Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, agencije Adria events i
Ri Maraton, održale su se tradicionalne riječke utrke: Homo si teć, Riječki
polumaraton, dm Babybonus cup i Hendi cup. Homo si teć je najmasovnija ulična
utrka u Hrvatskoj koja je ove godine navršila svoju punoljetnost te unatoč kiši
koja je stalno prijetila, pozivu na trčanje i promoviranje zdravih navika
odazvalo se oko 8.000 trkača, od kojih je svatko mogao izabrati trasu za trčanje
u skladu sa svojim mogućnostima. Riječki polumaraton okupio je profesionalne
atletičare i rekreativce u utrci na dionici od Korza do Preluke i nazad, a ove
se godine boduje u sklopu pojedinačnog prvenstva Hrvatske u polumaratonu. Trkača
je bilo iz cijele Hrvatske, a izazovu su se odazvali i trkači iz Slovenije,
Srbije, Italije pa čak i iz Kenije koji su uzeli u polumaratonu prva 3 mjesta.
Bilo je i trkača iz Koprivnice koji su također pokazali da su dobri i aktivni u
trčanju pa je i jedna medalja otišla u Koprivnicu. Zvonko Vrhovski je osvojio 2.
mjesto u kategoriji 50, a trčao je 21 kilometar.
Tradicionalno na ovom natjecanju Podravka je opet istaknula svoju društvenu
odgovornost te je sponzorirala gotovo 1.000 obroka tjestenine bolognese za sve
polumaratonce koju su pripremali promotori kulinarstva Zlatko Sedlanić i Zoran
Delić s Podravka tjesteninom, Fant umakom bolognese i Temeljcima. Također, nisu
zaboravljeni niti najmlađi sudionici utrka pa su za njih pripremljeni pokloni sa
proizvodima pod Lino brandom, a Podravkine hostese promotivno su podijelile i
oko 2.000 uzoraka temeljaca za koje je bio veliki interes.
srijeda, 30. travnja 2014.
petak, 25. travnja 2014.
Započeo Lino kup
Čak 55 dječaka i djevojčica do 14 godina sudjeluje na jubilarnom 20. Lino
kupu koji se od 18. do 21. travnja održava na teniskim terenima TK Koprivnica.
To je jedan od najvećih turnira ove vrste u regiji i jamči dobru kvalitetu
tenisa. Na početku turnira mlade tenisače obišao je medvjedić Lino i darivao ih
Linoladom te najavio da je za pobjednike priredio posebne poklone.
Natjecanja se odvijaju tokom cijelog vikenda od 9 sati ujutro do kasnih
večernjih sati u četiri kategorije i to: dječaci i djevojčice pojedinačno, te u
parovima za dječake i djevojčice.
Prvo ovogodišnje natjecanje ribolovaca Podravke
Po lijepom vremenu, ali uz relativno slab ulov, na jezeru Šoderica nedaleko
od klupske barake, održano je prvo natjecanje članova ŠRK Podravka ove godine.
Naime, već od idućega vikenda počinje Liga u kojoj boje Podravkinog kluba
brane brojni članovi pa je ovo bila prilika da se uz natjecanje Podravkaši i
druže.
Od 30-ak natjecatelja, u kadetskoj konkurenciji pobijedio je Mateo Blažek,
drugi je bio Igor Šijak, a treći Marko Špernjak. Prvi junior na natjecanju bio
je Ivan Špernjak. U seniorskoj konkurenciji najbolji je Stjepan Picer, drugi je
Krunoslav Blažek, a treći Ilija Korčanin. Predsjednik kluba Darko Rakić osvojio
je šesto mjesto, a nakon natjecanja je izjavio:
- Zadovoljan sam odazivom i sportskom rivalstvu natjecatelja te odazivom
navijača. Drago mi je što smo nakon natjecanja zahvaljujući našim vrijednim
kuharima upriličili lijepo druženje uz neizostavni grah. Ovu tradiciju
natjecanja naših članova nastavit ćemo i dalje.
Lino nagradio najbolje mlade tenisače
Ni kiša, ni hladno vrijeme nisu ugrozili dobru atmosferu jubilarnog, 20. po
redu Lino kupa u organizaciji Teniskog kluba Koprivnica održanog na koprivničkim
teniskim terenima tijekom uskršnjih blagdana.
Doduše, neki mečevi su se prekidali i odgađali, neki su završavali u kasnim
večernjim satima, ali su natjecatelji ohrabreni medvjedićem Linom, pokazali
pravi pobjednički duh. Nakon zanimljivih i neizvjesnih mečeva najviše razloga za
slavlje imao je Tin Dizdarević iz TK Kvarner (Rijeka), pobjednik u kategoriji
dječaka do 14 godina te u paru s Vidom Kovačićem iz TK Ivan Merz (Zagreb).
U pojedinačnoj konkurenciji za djevojčice najbolja je bila Noa Krznarić iz
TK Ponikve (Zagreb), dok su u parovima za djevojčice pobijedile Ivana Bajs iz TK
Varaždin 1181 i Leonarda Horvat iz TK Franjo Punčec (Čakovec).
Osim pehara pobjednici kao i svi finalisti osvojili su i slatke poklon pakete Podravke, a poseban trofej svima bile su fotografije s medvjedićem Linom.
Besplatan ulaz na utakmicu s Hajdukom
U subotu 26. travnja s početkom u 19 sati nogometaši Slaven Belupa igraju
važnu prvenstvenu utakmicu s Hajdukom.
I za ovu utakmicu Uprava koprivničkog prvoligaša donijela je odluku da je ulaz za navijače besplatan, s time da svatko od njih mora imati ulaznicu. Zbog toga, ulaznice za ovu utakmicu Podravkaši mogu podići na recepciji upravne zgrade danas i sutra do 16 sati.
Podržimo naše Slavenaše u što većem broju i vatrenim navijanjem pomognimo u osvajanju važnih prvenstvenih bodova.
I za ovu utakmicu Uprava koprivničkog prvoligaša donijela je odluku da je ulaz za navijače besplatan, s time da svatko od njih mora imati ulaznicu. Zbog toga, ulaznice za ovu utakmicu Podravkaši mogu podići na recepciji upravne zgrade danas i sutra do 16 sati.
Podržimo naše Slavenaše u što većem broju i vatrenim navijanjem pomognimo u osvajanju važnih prvenstvenih bodova.
srijeda, 2. travnja 2014.
Priče o nedjeljnom kolaču Milane Vlaović i Dolcela tima
Promocija knjige „Priče o nedjeljnom kolaču“ u kojoj su se književnost i kulinarstvo kao dvije različite umjetnosti ujedinile zahvaljujući uspješnoj suradnji spisateljice Milane Vlaović i Podravkinog Dolcela tima, a sve sa željom da se nedjelje što češće provode s obitelji i bližnjima uz zabavu, smijeh i slastice, održat će se u petak, 4. travnja 2014. godine, u Areni Zagreb, Lanište 32, na Hrvatskom festivalu hrane i vina, s početkom u 15.00 sati.
Posebni gosti promocije bit će recenzent knjige Renato Baretić, hrvatski novinar, književnik i dobitnik utjecajnih književnih nagrada te Rene Bakalović, poznati hrvatski gastronom i novinar. Svim posjetiteljima Podravkin tim pripremit će iznenađenja upravo po receptima slastica iz knjige.
52 priče Milane Vlaović prate 52 Dolcela recepta slastica, prilagođena tjednu kojem pripadaju pa tako svaka nedjelja u godini ima svoju slasticu. Nedjeljni ručak je svetkovina ispunjena slikama obiteljskog druženja, ali i slasticama bez kojeg bi taj ručak bio nezamisliv.
utorak, 1. travnja 2014.
Kultni status u hrvatskom ugostiteljstvu
Podravska klet i Pivnica Kraluš ponovo su uvršteni među najbolje restorane
u Hrvatskoj.
Prema rezultatima istraživanja i glasovanja gostiju i samih ugostitelja
provedenima u okviru Projekta 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti
Croatica, kojim je obuhvaćeno 2400 restorana, Podravska klet i Pivnica Kraluš i
dalje imaju kultni status u hrvatskom ugostiteljstvu.
To znači da ovi Podravkini objekti mogu na ulaznim vratima isticati naljepnicu Restauranta Croatica koja jamči visoku razinu usluge, posebnu atmosferu i jelovnik koji zadovoljava ukuse i najprobirljivijih gurmana.
To znači da ovi Podravkini objekti mogu na ulaznim vratima isticati naljepnicu Restauranta Croatica koja jamči visoku razinu usluge, posebnu atmosferu i jelovnik koji zadovoljava ukuse i najprobirljivijih gurmana.
Podravska klet se ovom prestižnom titulom okitila već 18. put i ubraja se u
najdugovječnije i najstalnije osvajače priznanja, a Pivnici Kraluš to je 14.
nagrada:
- Iznimno smo ponosni što smo i ove godine uvršteni u vodeće hrvatske restorane. To potvrđuje stalnu kvalitetu jela koja pripremamo u Pivnici i u Podravskoj kleti, ali i kvalitetu našeg osoblja. Jer dobre restorane ne pamtimo samo po onome što nam je servirano u tanjuru nego i po načinu kako je to učinjeno, a naši ljubazni zaposlenici koji se dobro razumiju u jela i njihovo sljubljivanje s pićima i s osmjehom na licu dočekuju goste, zasigurno su doprinijeli visokim ocjenama koje smo dobili, ističe Branko Takač direktor Podravkinog ugostiteljstva i cateringa.
- Iznimno smo ponosni što smo i ove godine uvršteni u vodeće hrvatske restorane. To potvrđuje stalnu kvalitetu jela koja pripremamo u Pivnici i u Podravskoj kleti, ali i kvalitetu našeg osoblja. Jer dobre restorane ne pamtimo samo po onome što nam je servirano u tanjuru nego i po načinu kako je to učinjeno, a naši ljubazni zaposlenici koji se dobro razumiju u jela i njihovo sljubljivanje s pićima i s osmjehom na licu dočekuju goste, zasigurno su doprinijeli visokim ocjenama koje smo dobili, ističe Branko Takač direktor Podravkinog ugostiteljstva i cateringa.
Restauranti Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz
godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije kojeg provode poduzeće
Abisal i Udruga restoratera Hrvatske. Iniciran je 1995. godine, a osnovna ideja
bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje
zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće. U 1995. godini istraživanjem
je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2013. godine ta brojka popela na
preko 2400 restorana.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)