Powered By Blogger

utorak, 26. ožujka 2013.

Podravkini kulinarski stručnjaci u In magazinu otkrivaju tajne dobrih jela


​Blagdani s Podravkom, naziv je nove rubrike u In magazinu, popularnoj dnevnoj life style emisiji Nove TV, koja će zasigurno pobuditi zanimanje gurmana i sladokusaca, kao i onih koji tek otkrivaju tajne dobre kuhinje.
 
Pred njihovim očima nastajat će birana jela dalmatinske kuhinje, lagani i moderni istarski specijaliteti, kontinentalna tradicionalna jela i slastice koje u svim prilikama mogu razveseliti članove obitelji i goste. Pripremat će ih Podravkini stručnjaci za kulinarstvo koji će uz niz praktičnih savjeta od izbora namirnica do finalizacije jela gledateljima dati i korisne nutricionističke informacije.

Nova kulinarska rubrika In magazina, koji se emitira od 17.25 sati, započinje u ponedjeljak 18. ožujka.

Ljubitelji kuhanja pred TV kamerama tako će, zahvaljujući Podravki, svakodnevno dobivati nove ideje i savjete za maštovite i raznovrsne jelovnike. (J.L.)




ProFlowers - Send ProFlowers starting at $19.99

Podravkini proizvodi u pobjedničkim jelima

​Veliko zanimanje svih sudionika ovogodišnjeg 18. međunarodnog sajma Slavin održanog u Orahovici izazvala je kulinarska ekipa Podravke na izložbenom prostoru u središnjem, najatraktivnijem dijelu dvorane.

Sajam je privukao više od 60 izlagača iz Mađarske, Srbije i Hrvatske te velik broj posjetitelja. U Podravkinom timu bili su Zlatko Sedlanić, promotor kulinarstva-specijalist iz Podravkine Službe za promociju kulinarstva, Stanislav Vinković, kuhar hotela Park iz Našica i Neven Novaković, učenik 2. razreda ugostiteljske škole iz Našica. Posjetiteljima su ponudili Pileće roladice s keljom u umaku od vina i oraha te paprikaš od soma. Oba jela savršeno se slažu s vinima koje su posjetitelji mogli kušati na štandovima proizvođača vina. Znatiželjniji su mogli dobiti i recept za ova ukusna jela, a šef kuhinje, promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić nije skrivao ni male kuharske tajne.

Najuspješnija natjecateljica Sandra Jadek koja je pobijedila i u kategoriji gužvara i torti izjavila je da ne može ni zamisliti pripremu slastica bez Dolcele. Veliko veselje stoga su joj pružili poklon paketi Podravke koje je uručio član ocjenjivačkog žirija Zlatko Sedlanić. (J.L.)





106715_Shop Plus Size at DrJays.com

Uloga ambalažnih materijala u održivom razvoju


​Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Koprivnica u povodu Koprivničkog klimatskog tjedna organiziralo je stručni skup na temu Uloga ambalažnih materijala u održivom razvoju.
 
Mr.sc. Renata Tomerlin, direktorica Podravkine službe Razvoj ambalaže govorila je na temu Razvoj, trendovi i zbrinjavanje – ambalaža za prehrambene proizvode:
- Budući da sve veći postotak komunalnog otpada i otpada u kućanstvima pripada u ambalažni otpad, drago mi je da je upravo ambalaža i zbrinjavanje ambalažnog otpada bila tema ovog stručnog skupa. Inicijativa Društva kemičara i tehnologa za organizacijom ovakvih stručnih skupova zaslužuje svaku pohvalu i nadam se da će i u narednom periodu organizirati slična, edukativna i zanimljiva predavanja, rekla je Renata Tomerlin.

U ime organizatora okupljene je pozdravila dr. sc. Nada Knežević, predsjednica Društva kemičara i tehnologa Koprivnice, dok je u ime Grada Koprivnice, uvodnu riječ održala savjetnica gradonačelnice za europske projekte Helena Hećimović, koja je prisutne upoznala s ostalim događanjima tijekom Koprivničkog klimatskog tjedna.
 
Među predavačima bili su Ana Kranjčev List, prof,.univ.spec.oecoing koja je predstavila „Mogućnosti primjene otpadnog mulja kao ostatka tehnološkog procesa recikliranja papira“. „Odaberite prirodno. Sačuvajte prirodu“, bila je tema Marka Štefana, pomoćnika direktora za marketing Hartmann d.o.o., a Petrica Koštić, rukovoditelj Sektora komunalnih usluga, GKP Komunalac d.o.o izložio je temu „Odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada“.

Joby.com



24850_Save on Clearance at Target.com


Riječki učenici kušali zdrave jelovnike


​Riječka osnovna škola Zamet bila je domaćin javnog predstavljanja Podravkinog projekta kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, kroz primjenu zdravih jelovnika školskih kuhinja.
U sklopu predstavljanja projekta, održana je i već prepoznatljiva sportska manifestacija za osnovnoškolce, Lino višebojac na kojoj je prisustvovalo oko 750 djece.
U predstavljanju projekta zdravih jelovnika sudjelovali su i poznati hrvatski sportaši, karatistica Jelena Kovačević, viceprvakinja svijeta u kategoriji do 55 kg i dvostruka europska prvakinja i rukometaš RK Zamet Mateo Hrvatin član hrvatske rukometne reprezentacije, osvajač srebra sa svjetskog prvenstva u Zagrebu. Na Lino Višebojcu koji je održan nakon predstavljanja zdravih jelovnika, u bodrenju malih sportskih natjecatelja pridružio im se i proslavljeni hrvatski vaterpolski reprezentativac i član vrhunske ekipe VK Primorje, vaterpolist član VK Primorje i hrvatski reprezentativac Paolo Obradović, osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010.
Osnovni ciljevi projekta zdravih jelovnika su da Podravka kroz besplatnu nutricionističku edukaciju djece, roditelja, učitelja osnovnih škola i edukaciju kuhara u vezi s novim, nutritivno visoko vrijednim jelima (manje šećera, masti, soli, više vitamina i mineralnih tvari) u školskim kuhinjama, promovira pravilnu i uravnoteženu prehranu kod osnovnoškolaca, a na dobrobit njihovog zdravlja u budućnosti. Ovaj projekt koji su razvili stručnjaci Podravke, potvrdili su i verificirali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

- Drago nam je da su ravnatelji diljem hrvatskih škola prepoznali ovaj projekt. Osnovna škola Zamet u Rijeci bila je logičan izbor nakon predavanja koja smo održali u Koprivnici, Splitu, Vukovaru, Karlovcu, Novoj Gradiški i Donjem Miholjcu u kojima je bio izvrsno prihvaćen. Dobre navike najbolje je njegovati od djetinjstva, a mi na ovaj način želimo zajedno sa školama doprinijeti da unaprijedimo prehranu djece, jer upravo usvajanjem pravilnih prehrambenih navika od najranije dobi, bitno se može unaprijediti zdravlje u odrasloj dobi, izjavila je mr.sc. Davorka Gajari, voditeljica projekta i direktorica službe Senzorike i nutricionizma u Podravki.

O važnosti primjene Projekta školskih jelovnika govorila je i ravnateljica OŠ Zamet Jadranka Sokal, koja je ujedno bila i domaćin predstavljanja projekta, a podršku projektu dali su i Mladen Mustač, koordinator za programe sporta grada Rijeke te Maša Komadina iz Odjela za školstvo.

Sportski duh osjetio se i u već prepoznatljivoj sportskoj manifestaciji Lino višebojcu u kojem djeca kroz sportska natjecanja djeca stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti.

Oba Podravkina projekta, Projekt školskih jelovnika i Lino višebojac, podržavaju EU i WHO smjernice o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i fizičkoj aktivnosti.



238038_Welcome to South Beach Miami




177732_True Image 2013 by Acronis backup solution. 250x250 banner

utorak, 12. ožujka 2013.

Izložbe Podravkinih likovnjaka

​Likovna sekcija Podravka 72 KUD-a Podravka koja je prošle godine obilježila 40. obljetnicu plodnog djelovanja priredila je vrlo uspješnu izložbu u galeriji Stari grad Đurđevac.
 
Svečanom otvaranju, kojeg je Podravka podržala degustacijom svojih proizvoda, prisustvovalo je gotovo stotinu zaljubljenika u slikarstvo i kiparstvo. Biranim riječima njima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je vrlo pohvalno govorio o stvaralaštvu Podravkinih likovnjaka.
Izložbu na kojoj je predstavljeno 48 slika i skulptura nastalih u posljednje tri godine svakodnevno organizirano obilaze turističke grupe koje borave u Đurđevcu pa se računa da će do 23. ožujka gotovo 1000 posjetitelja obići đurđevačku galeriju.
Zanimanje je pobudila i mala izložba Ljerke Bojovski priređena u predvorju Podravkinog restorana u povodu Međunarodnog dana žena. Članica Likovne sekcije Podravka 72 predstavila se svojim radovima u kojima dominiraju žene. (J.L.)



106715_Shop Plus Size at DrJays.com


Bellacor Logo 468x60

Odlični pjevači i sportaši iz Poličnika

​U selekciji za Lino višebojac u OŠ Poličnik sudjelovalo je više od stotinu učenika, dakle gotovo pola od ukupnog broja tamošnjih osnovaca.



Pokazalo se to pravim potezom, jer izabrani su najborbeniji i najspremniji sportaši koji su se s puno žara borili za svaki poen. Utrke su bile vrlo brze, košarkaški obruč pogađan je precizno, a uz odlične udarce u nogometu i rukometu vidjeli smo i puno dobrih obrana. Višebojcima su pomagali mladi sportaši iz Zadra, nogometaš Stipe Perica i košarkaš Toni Prostran koji su idoli djece u cijelom zadarskom zaleđu i koji su ih dodatno motivirali za pobjedu. Posebno su utjecali na malog Matu Mešina, učenika petog razreda koji je pogledavajući Tonija koji nema tipičnu košarkašku visinu, ali je odličan playmaker, mudro rekao - nije bitno što sam nizak, bitno je da sam spretan. I tako došao do pobjedničkih 160 bodova, baš kao i Marta Kovačević koja mu se pridružila na postolju. Simpatičnu osmašicu je pobjednički pehar u rukama toliko razveselio da je svima obećala da će se nastaviti baviti košarkom koju je prestala trenirati. U tome joj je odmah podršku pružila prijateljica Iva Mijolović inače izazivačica iz publike koja je odnijela pobjedu nad Tonijem Prostranom. Toni je doduše imao tešku zadaću jer je udarce izvodio s centra igrališta, ali Iva je ipak postala nova školska heroina Veliku podršku imala je s tribina na kojima su se u navijačkom žaru okupili ne samo učenici, nego i njihovi prijatelji, poznanici, braća i sestre, roditelji. Oni su burno podržali i Anđelka Prorokovića koji se nadmetao s mladim napadačem Zadra Stipom Pericom te Saru Šušić koja je u svom literarnom radu pozvala odrasle da se konačno probude i počnu raditi u korist budućnosti.

Za Poličnik je Lino višebojac bio izuzetno događanje kojeg nitko nije želio propustiti pa čak ni zamjenik načelnika općine Stipe Marinović i sam nekada vrsni sportaš i košarkaški juniorski reprezentativac Hrvatske. Sve je privukla ne samo odlična sportska priča nego i silan trud osnovaca da pokažu kako su vješti i talentirani i u pjesmi, plesu, sviranju, te kako uspješno njeguju folklornu tradiciju svog kraja.



106715_Save at DrJays. Shop Now!
 
 
 

Famous Buddies available at I Am A Stuffed Animal.com!
 
 


106715_Shop for Fall at DrJays.com 300x250

Našičane oduševila jela s Podravkinim proizvodima

Uspješna višegodišnja suradnja Podravke i Slavonke d. d., poduzeća za hotelijerstvo i ugostiteljstvo iz Našica, okrunjena je ove godine prezentacijom jela priređenom u hotelu Park u povodu međunarodnog dana žena.
Bogatstvo i kvalitetu Podravkinog asortimana koji omogućava brzu i jednostavnu pripremu maštovitih jela za hotelske goste predstavio je Zlatko Sedlanić, specijalist kulinarstva Podravke. Uzvanici, među kojima su uglavnom bili poslovni ljudi te gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, tako su imali priliku kušati ukusna jela poput filea soma s tjesteninom u umaku od mediteranskog bilja, slavonsku juhu, pileće roladice s keljom u umaku od oraha, šarene ražnjiće od mljevenog mesa, punjene kotlete sa žara, pureće rolade s omletom od povrća, te slatke delicije poput kremšnita s čokoladom, voćnih kocki s kremom od vanilije, Lino i voćnu tortu.

Sva pripremljena jela dobila su pohvale, a posebnu zahvalnost Podravki koja godinama putem svojih stručnjaka za kulinarstvo obogaćuje i podržava gastro ponudu hotela uputio je Miro Turalija, direktor Slavonke d. d.
Uz prezentaciju za uzvanike u hotelu Park je obavljena i edukacija hotelskih kuhara.




268959_Leaderboard - 90% off used games
 


PZI Jeans For Women with Curves, 20% Off Use Code: PZ20AFL



236405_300x250 Get Unlimited Access to Hundreds of Games




Trgovci organima i ljudima


Trgovci organima i ljudima

Ova priča bi mogla nekome koristiti!

Neki dan mi zazvoni mobitel, na ekranu mi se pojavi *Privatni broj* bez broja, inače ne javljam se na takove pozive, ali iznimno sam se taj puta javila. Nazvao je muški glas i predstavio se imenom Zlatko! Pitao je da li sam to ja, oslovivši me imenom i prezimenom. Velim jesam, izvolite: taj Zlatko?* mi veli da sam jedna od dobitnika novčane nagrade od 5, 25 i 50 tisuća kuna. E sada se u mojoj glavi počinju javljati upitnici, o kojem prevarantu je riječ i to me baš održalo na vezi te ga odmah nisam prekinula. Počela me zabavljati njegova laž. Znam da nisam dobila ništa i da je to prevara, jer ne igram nikakve nagradne igre!

Te me još više ta njegova priča poečla interesirati!
Dalje, veli On da ću svakako dobiti nagradu samo da mu moram reći neke svoje osobne podatke. Koliko imam godina i kakva sam zdravlja. ( Važno za dobitak nagrade!) E tu mi je živac proradio! Naravno nisam mu odgovorila već sam mu postavila protupitanje: tko ste vi i za koga radite!? Taj tren je prekinuo razgovor i nestao s mreže. ''Rekoh, nemoj stari da ti ja izvadim bubrege na amaterski način i počastim pse. Procijenila sam ga u prvoj rečenici. Pomislih tada kako mafija vreba na sofisticiran način, i kako je možda nestalu  lakovjernu ženu M.P. sigurno dočekao neki luksuzni automobil da je odvede nekamo u hotel da joj uruči famoznu nagradu. Badava je policija tražila po grabama i po grmlju.


Naime, o nestanku ljudi se jako malo govori koja je  povezna je s mafijom trgovine ljudima, ljudskim organima, porobljavanjem i bijelim robljem. To nikako ne smije biti tabu tema i treba je javno proširiti, a sve sumnjivce prijaviti policiji! Nedavno je netragom iz naše sredine nestala jedna žena M.P iz Koprivnice, baš kao da ju je progutala crna rupa. Za nju i sve ostale koji nestaju na sličan i/ili isti način, su uglavnom mladi i ljudi srednje dobi jer je to najbolja roba na tržištu po pitanju organa i bijelog roblja u Rusiji i istočnom bloku gdje biznis cvjeta!!. Hrvatska je zemlja u tranziciji, tako da će trgovina ljudima, organima i bijelim robljem biti sve masovnija, ako se o tome bude i dalje šutjelo i ništa  ne poduzimalo!
 







Shop Ziamond.com For The Perfect Gift!

Miho Bošković,osvajač zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Londonu i svjetskog zlata iz Melbourna koji je 2007. proglašen za najboljeg vaterpolista Europe vratio se u svoju osnovnu školu u Cavtatu.

Uz agilnu ravnateljicu Kate Kukuljica, pozivnicu mu je poslao medvjedić Lino i veliki sportaš jednostavno nije mogao reći ne. Susret s bivšim nastavnicima bio je više nego dirljiv, a da Miha ne zaplače potrudio se drugi gost Lino višebojca, vedri Brazilac Emerson de Souza Gomez, igrač NK Konavljanin koji se posve udomaćio u ovom kraju i zbog svoje pristupačnost i veselja koje širi oko sebe postao ljubimac i djece i odraslih. Emerson je stalno nešto izvodio s loptom, skakao u vreći, živo komunicirao s publikom pa je Miha, iako ganut dolaskom u staru sportsku dvoranu u kojoj je počeo sanjati svoj sportski san, jednako veselo sudjelovao u svim dječjim aktivnostima. Čak je s ekipom petih i osmih razreda koja je izgubila u potezanju konopa za kaznu odradio deset sklekova uz gromko odbrojavanje cijele dvorane. Nakon toga uzeo je stvar u svoje ruke i uz pomoć mladog triatlonca Jakše Diklića koji je također pohađao cavtatsku osnovnu školu, ovu ekipu doveo do sigurnih pobjeda u svim ostalim grupnim igrama. Emersonu nije pomoglo ni to što je „selektor“ sedmaša i šestaša uz njega bio i popularni judo trener Matko Klarić koji je dva osnovca iz škole domaćina doveo do pobjedničkih mjesta u hrvatskoj juniorskoj kategoriji. Mihino iskustvo i karizma ipak su prevagnuli pa je to pomoglo da i konačni pobjednici budu upravo iz osmog, odnosno petog razreda. Kod dječaka to je sa 160 bodova imenjak velikog vaterpoliste Miho Miljanić koji inače trenira nogomet, kod djevojčica mala Tija Popović (150 bodova) koja se bavi stepom i pleše u mažoretkinjama.

Uz Mihu i Tiju treba spomenuti i Adrianu Brtan (8a) koja je napisala najbolji rad na temu svijet po tvom, Marina Šarića iz četvrtog razreda koji je sam prekrasno oslikao navijačku majicu i primio nagradu za najmasku, te Rinu Bokšića i Ivu Zrno koji su se ogledali u košarci, odnosno nogometu s Mihom i Emersonom. Svi oni oplemenili su događanje koje će cavtatski osnovci dugo nositi u svojim srcima. ( J.L.)




Movie Poster Shop.com - Movie Poster Shop.com - Movie Posters, Photos, and Motion Picture Art


268959_Leaderboard - 90% off used games