Powered By Blogger

četvrtak, 18. studenoga 2010.

Sjećanje na Vukovar u slikopisu Mladena Pavkovića




U Izložbenom prostoru koprivničkog Doma mladih, u povodu 19-te godišnjice okupacije Grada Vukovara, Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije otvorio je samostalnu izložbu fotografija Mladena Pavkovića. Autor se predstavio s tridesetak fotografija u boji, a izložio je i portrete tri najponosnije majke u Hrvata: Kate Šoljić, Marije Jović i Eve Šegarić, koja je u vrijeme okupacije Škabrnja izgubila 12 članova svoje obitelji, među kojima i tri sina.
Na ovaj smo se način još jednom prisjetili Grada heroja Vukovara, ali i odali dužno poštovanje žrtvama Škabrnje, te svima onima koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države – kazao je Koren. Drago mi je što na ovoj izložbi vidim i veliki broj mladih, prije svega učenike Gimnazije. Međutim, Vukovara se uvijek trebamo sjećati i tamo navraćati, a ne samo u vrijeme prigodnih obljetnica. Zahvaljujući našoj županiji Vukovarci imaju i iznimno lijepo uređen Dom kulture. Ne trebamo zaboraviti, a što se danas malo ističe i veliki doprinos Podravke u Domovinskome ratu. Svugdje i svagdje treba govoriti da je ova kompanija u vrijeme rata prehranila hrvatsku vojsku, te da je nakon okupacije pomogla i brojnim Vukovarcima.

Poseban gost Pavkovićeve izložbe bio je dr. Matej Meštrić. On je konstruirao vukovarski Vodotoranj, koji danas predstavlja simbol otpora ne samo Vukovara već i Hrvatske.

Rijetko se odazivam i na ovakva događanja. Vukovar mi je u srcu, stoga rijetko odlazim i tamo. O Vodotornju sam napisao i knjigu. Živim skromno, umirevljeničkim životom, sa svojim uspomenama. Drago mi je je što ni šest stotina srpskih projektila nisu uspjeli srušiti Vodotoranj koju sam gradio. Doašo sam u Koprivnicu i iz razloga da odam priznanje za cjelokupni rad Mladena Pavkovića, ali i Udruge na čijem je čelu. Želja mi je da su u Vukovaru sagradi novi Vodotoranj, ali na drugom mjestu – istaknuo je ovaj 78-godišnji dipl.ing. građevine.

U prigodnom programu sudjelovao je i Mješoviti pjevački zbog KUD-a Podravka pod vodstvom Darije Kivač. Izveli smo nekoliko domoljubnih pjesama na zadovoljstvo brojnih posjetitelja.

Izložbu su organizirali Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) i Foto kino klub "Podravina".

N.Z.L.

Snimio: Nedeljko Bahić




Apples of Gold Jewelry - 45 Day Return Policy & Free Shipping!


Use the configurator as a tool to help select the correct tripod or head for your camera!  


 

četvrtak, 11. studenoga 2010.

Koncert "Od srca srcu" za djecu

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke u utorak je, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, odnosno župana Darka Korena, u dvorani koprivničkog Domoljuba, organizirala uspješan humanitarni koncert za kojeg se tražila karta više.

Riječ je o koncertu pod nazivom "Od srca srcu", a nastupili su Krunoslav Kićo Slabinac, grupa Oldies Goldies i Vilibald Kovač.

- Udruga često pomaže, naravno u granicama svojih mogućnosti. Tako smo se i ovog puta rado prihvatili organizacije koncerta za šestero djece koji su nema tome dugo ostali bez roditelja. Međutim, svjesni smo da zbog relativno malog broja mjesta u dvorani nismo i nećemo biti u mogućnosti prikupiti neka iznimno velika sredstva. To nam nije bila ni zadaća. Ovim koncertom jednostavno smo željeli skrenuti pozornost javnosti na djecu koja su gotovo preko noći ostala bez svojih najmilijih i pomoći im koliko možemo. Stoga nitko nije mogao u dvoranu bez kupljene ulaznice, što znači da je prihod od karata podijeljen – djeci, rekao je Mladen Pavković, inicijator koncerta i predsjednik UBIUDR-a Podravka.
Kad je organizator pozvao izvođače, među prvima se odazvao Krunoslav Kićo Slabinac:

- Zbog koncerta u Koprivnici otkazao sam nastup u Sarajevu, koji je trebao biti isti dan i u isto vrijeme. Nadam se da sam vam time sve rekao.
Koncertom su bili zadovoljni i gledatelji u dvorani, a nazočna su bila i djeca za koju se prikupljao prilog, kao i njihova rodbina.

- Svi zajedno možemo puno, kazao nam je na kraju Mladen Pavković, a to se pokazalo i na ovom koncertu "Od srca srcu".

N.Z.L.

Diabetic & Low-Carb Gift Baskets - A Great Holiday Gift For People with Diabetes and Low-Carb Dieters


Panetonne On Sale


FootwearETC.com


Panetonne On Sale

utorak, 9. studenoga 2010.

Podravka na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji se od 5. do 7. studenoga održao u Križevcima sa 256 izlagača ove je godine nadmašio očekivanja organizatora.

Može se slobodno zaključiti da je ova manifestacija od velikog interesa za poduzetnike ne samo iz našeg kraja već i puno šire, jer i na ovogodišnjem su uz domaće, sudjelovali i gospodarstvenici iz sedam drugih županija.
Podravka je na svom izložbenom prostoru od sto metara kvadratnih za posjetitelje uz degustaciju promovirala nagradnu igru Podravka juha „5 vrećica srećica“. Predstavljeni su i proizvodi iz asortimana mesne industrije Danica te novi proizvodi iz asortimana voća. Posjetitelji su mogli kušati novu Marmeladu aronija i Džem extra crni ribiz te nove instant čajeve 3 u 1.

Delicije od Podravkinih proizvoda pripremali su naši promotori kulinarstava, a vrhunski poznavatelj gastronomije Veljko Barbieri predstavio je Vegetu Natur, kao njezin budući promotor.
Župan i predsjednik Organizacijskog odbora sajma Darko Koren rekao je da uspješnu ocjenu sajma jamči veliki broj izlagača, što je ispunilo očekivanja organizatora pa vjeruje da će tako i izlagače i posjetitelje. Prilikom otvorenja sajma nazočnima se obratio i križevački gradonačelnik Branko Hrg koji se osvrnuo na proteklu gospodarsku godinu u Križevcima te najavio nekoliko novih projekata u idućem periodu.

Jedan od organizatora sajma je i Županijska Gospodarska komora Koprivničko-križevačke županije. Njezin predsjednik i predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković prilikom otvorenja sajma istaknuo je da gospodarstvo naše županije u prvih devet mjeseci bilježi sedam posto rasta izvoza, istovremeno uvoz je smanjen za trinaest posto te imamo preko trideset milijuna dolara suficita. Naglasio je također kako su u tim dobrim kretanjima i pozitivni poslovni rezultati koje je postigla Podravka unatrag devetomjesečnog poslovanja, čime su stvoreni uvjeti da kompanija krene u nove investicije i još veći rast i razvoj. Na kraju svog izlaganja zaključio je kako ovaj sajam potvrđuje da su u krivu oni stručnjaci koji su govorili da su sajmovi mrtvi, jer bez obzira na svu modernu tehnologiju topla ljudska riječ, uz proizvod koji uzmete u ruku, ono je što jamči dobar posao i uspjeh.

V.I.

Women Fashion Store

Book in advance and save 10%

BabyAge.com


Stay at the Beacon Hotel South Beach for a memorable beach getaway!

Velika martinjska špelancija u Đurđevcu

Velika martinjska špelancija martinjskih meštri na đurđevačkom Trgu sv. Jurja okupila je više od dvadeset martinjskih meštara iz našeg kraja te meštre iz Slavonije, Zagorja i Međimurja.
Kao martinjski meštri tu su bili i Davor Dretar Drele i Vid Balog. Martinjska špelancija je mjesto s kojeg tradicionalno započinju krštenja mošta i njegovog prevođenja u vino. Na špelanciji martinjski meštri između sebe biraju prvog među jednakima koji u svom jednogodišnjem mandatu ima prava krstiti mošt u vino i prenositi ta svoja ovlaštenja na druge meštre kako bi to isto i oni činili. Tako je dosadašnji novigradsko-komarnički mešter Josip Petras, inače Podravkin zaposlenik, postao veliki mešter martinjske špelancije, a svoj vinofikat obnašat će pod imenom Melkior Sokol Prvi.
Kako je organizirano i krštenje mošta, na trgu su se okupili i vinari organizirani u deset vinogradarskih udruga koje su izložile moštove i vina iz svojih sredina. Svakako najzanimljiviji je bio štand novigradske udruge Komarna 2001 koja je pokazala da je najbolja mineralna voda za dobar gemišt Studenac. Kroz cijeli njihov štand bila je reklama Studenca, a članovi ove udruge imali su na sebi majice s omjerima vina i Studenca koji im najbolje odgovaraju, potvrđujući tako da je Studenac garancija najboljeg gemišta.

V.I.

4Luggage.com

Free Shipping on clothes, footwear, surfboards at KillerDana.com

StemCell_468x60


Nero 10 HD

srijeda, 3. studenoga 2010.

Podravka defenders and its President - Acknowledgement of Knin Caritas


Veterans Association, the disabled and war widows Podravka (UBIUDR) and its president Mladen Pavkovic, received the Acknowledgments on the occasion of 10-anniversary of the parish Caritas. Anthony from Knin, and handed to them by Father Petar Klaric, Guardian and Fr. Ante for the selfless contribution and care, and for pain relief to the poor. In the words of the Guardian with the law and they deserve it. On the occasion of anniversary of the establishment and operation of the parish Caritas defenders of the Association (UBIUDR) are called friends of the poor.

In fact, in recent years defenders of Podravka, through Caritas, on several occasions sent a great help to poor citizens of Knin, mainly in apparel, shoes and food.

For the great contribution and cooperation with the town of Knin Mladen Pavkovic once received one of the largest awards of the City of Knin, which were proposed by local veterans' associations.


N.Z.L.


468x60baby


70% Off - Fashion Women Online Fashion Retailer


30% Off - Fashion Women Online Fashion Retailer

FootwearETC.com

Shop Beautiful Home Decor, Jewelry and Gifts at RedDoorHomeDecor.com! Click Here!
   

Dvije bronce Željke Orehovec

Bogata sportska riznica medalja koju ima kuglačica Podravke Željka Orehovec obogaćena je za dvije bronce s pojedinačnog svjetskog prvenstva održanog u Austriji.
 
U tandemu s Marijom Mušanićem Željka je najprije zauzela treću poziciju u inače hrvatskim bojama obilježenom natjecanju u kojemu je zlato pripalo hrvatskom paru Liović - Bulka. Potom je u pojedinačnoj konkurenciji Željka ušla u finale gdje je od nje bila uspješnija članica češke reprezentacije. Dvije Željkine brončane medalje ugrađene su u veliki uspjeh hrvatske kuglačke reprezentacije koja je u konačnici proglašena za najbolju ekipu svjetskog prvenstva.
Najbolja sportašica grada u prošloj godini izuzetno je ponosna na uspjeh reprezentacije čija je stalna članica još od 1998. godine.

J.L.



Women's Fashion Sale Buy Now - Styup.com


Shop Giants 2010 World Series Champion Gear


300x250cymaxcategory